03/10/16 16:26
(http://www.dnevnik.bg/)

ГЕРБ може отново да издигне Росен Желязков за шеф на КЗК


Процедурата за избор на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) вероятно ще бъде прекратена и веднага ще бъде открита нова. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Нека да изчакаме какво решение ще вземе парламентарната комисия по икономическата политика, посочи той. "Може би след всичко това, което се случи вчера, и поради това, че има само един кандидат за председател (Росен Желязков, предложен от ГЕРБ - бел. ред.) и той се оттегля, ще се върви към прекратяване на процедурата и веднага стартиране на нова, каза Цветанов.

Той коментира, че е изненадан от решението на Росен Желязков да се оттегли от надпреварата, но това е негово лично волеизявление, с което всяка комисия трябва да се съобрази.

Попитан дали ГЕРБ ще предложат отново Росен Желязков за председател на КЗК, Цветанов каза, че ще водят разговор с него, за да разберат дали ще даде съгласието си да бъде евентуално номиниран отново. Но това е негов личен избор и трябва да се съобразяваме с него, добави Цветанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване