03/11/16 20:00
(http://pik.bg)

38-гoдишен гурбетчия от Симитли умря от инфаркт в Англия, жена му се прибра от Португалия, за да го погребе

38-гoдишен гурбетчия от Симитли умря от инфаркт в Англия, жена му се прибра от Португалия, за да го погребе

38-годишен мъж от симитлийското с. Долно Осеново почина в Англия от инфаркт. Там Владимир Сегменов работел в месокомбинат заедно с още няколко души от община Симитли. Въпреки че издъхнал преди 10 дни, тялото още не е пристигнало в родното му село поради забавилата се аутопсия, която направили на Острова.

„Очакваме ковчега в понеделник или вторник”, потвърди черната вест кметът на Долно Осеново Бисер Сегменов, цитиран от struma.bg.

По информация на близки на починалия парите за транспортиране на ковчега били събрани от други българи - гастарбайтери в Англия. Забавянето позволило на съпругата на Владимир Сегменов също да се прибере в България, за да може да присъства на погребението на мъжа си. Самата тя е на гурбет в Португалия.

„За 10 години това е четвърти случай на наше момче, което умира в чужбина”, обяви черната статистика Б. Сегменов. Един от младите мъже се удавил в океана, а двама загинали при катастрофи.

Пращаме децата си да работят навън, за да ни ги връщат в ковчези, е тъжната констатация на хората от селото, което е известно с това, че в него живеят предимно деца на емигранти с бабите и дядовците си, докато родителите им масово работят в чужбина. Любопитна подробност е и че в населените места с мюсюлманско население, каквото е Долно Осеново, запечатаните ковчези, с които се изпращат от чужбина телата на мъртъвците, задължително се отварят и изхвърлят, защото според религията мъртвецът се погребва само увит в бял чаршаф.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване