03/11/16 06:24
(http://www.klassa.bg/)

7 години затвор за пускане в обращение на биткойни

 Финансовото министерство на Русия подготвя поправка в Наказателния кодекс на страната, предвиждаща 7 години затвор за пускане в обращение на биткойни, съобщи „Интерфакс”. Най-дългият срок зад решетките може да понесат топ-мениджърите на финансови фирми уличени в престъплението. Освен затвор осъдените ще трябва да платят глобя от 1 млн. до 2,5 млн. рубли.

Най-ниската искана присъда за разпространяването на биткойни е до 4 години затвор и парична санкция в размер до 500 хил. рубли (около 7 хил. долара). Поправките предвиждат още за организирана група, занимаваща се пускане в обращение на квазивалутата затвор до 6 години и глоба от половин до един милион рубли.

Първият вариант на законопроекта за пресичане на ползването на биткойни в Русия бе разработен през септември миналата година. В него се предвиждаше максималното наказание да е до 2 години каторга за емитирането на интернет валутата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване