03/11/16 06:10
(http://www.klassa.bg/)

AlixPartners и ФГВБ опровергаха спекулациите около разследващата фирма

 AlixPartners и Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) опровергаха спекулациите около разследващата фирма. Това стана със съвместно изявление, което беше разпратено до медиите. То е по повод твърдения, появили се в публичното пространство през последните дни относно автентичността на фирмата, която проведе разследването за фалита на КТБ.

AlixPartners, както и много други мултинационални компании за професионални услуги, оперира чрез няколко отделни търговски дружества, относими към юрисдикциите, където извършва дейност. Едно от тези дружества - AlixPartners Services UK LLP, е дъщерно дружество, изцяло притежавано от AlixPartners, се казва в изявлението.

„Представихме детайлен и практически насочен доклад, съдържащ набор от препоръки за подпомагане на текущите и бъдещи линии на действие. Договореностите предвиждат, че AlixPartners може да продължи да подпомага синдиците и ФГВБ според необходимостта“, коментира Даян Хюз, партньор в AlixPartners и водещият експерт.

Радослав Миленков, председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, посочи: „Както вече беше заявено, проведохме взискателна процедура за избор, която включваше срещи със значителен брой международни компании, като всички те демонстрираха висок капацитет и опит, подходящ за ситуацията с КТБ. Въз основа на преценката ни от тяхното представяне и съотнесено към опита им в сходни ситуации, ФГВБ заключи, че AlixPartners е подходящата компания, с която да се работи. По време на ангажимента им екипът на AlixPartners изпълняваше надлежно и професионално задълженията си. Работата, която те свършиха досега, беше изключително полезна, за да добием реална представа за ситуацията с КТБ. Използваме доклада на AlixPartners като основа за предприемане на най-подходящите действия с цел да възстановим колкото се може повече активи в интерес на кредиторите на КТБ.“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване