03/11/16 17:47
(http://pik.bg)

АБВ искат закон за автомобилното хулиганство

АБВ искат закон за автомобилното хулиганство

Депутатите спешено да  подготвят и приемат закон за автомобилното хулиганство. След като проблема с пътно-транспортните произшествия и наглостта на определена категория нарушители е извън контрол и общонационален проблем са необходими незабавни, комплексни, конкретни и целенасочени мерки. Това се казва в нарочна декларация на ПП АБВ – Хасково.

Несъразмерно високите санкции и многото пресилени и безсмислени ограничителни, и забранителни мерки превръщат в ад преди всичко ежедневието на всички останали добросъвестни граждани, и скоро Северна Корея ще ни се струва, че наистина е народна и демократична република, дори по-привлекателно място за живеене от България, казват още хората на Георги Първанов.

Управляващите са длъжни да намерят решението на проблема без това да е за сметка на правата и свободите на гражданите, допълват от АБВ. Според тях причините за катастрофите не са само в строгостта на наказанията, а много по- комплексни, и преди всичко- в незабавното и неизбежно прилагане на санкциите. 

От АБВ-Хасково са категорични, че МВР е в колапс и не може пълноценно да реализира вменените му задължения. И подчертават, че служителите са демотивирани и объркани от непрестанните промени и инициативи, които често били противоположни нa предишните.

Безспорно е, че трябва да се търсят разумни решения, но комплексът от  фактори, които оказват влияние на безопасността е доста широк и едностранчивите решения не водят до положителни промени, смятат от АБВ.

   

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване