03/11/16 21:43
(http://pik.bg)

България регистрира ръст от 5 % на германските туристи

България регистрира ръст от 5 % на германските туристи

България все още стои на дневен план в планирането на почивките на германските туристи: от началото на годината балканската държава е регистрирала ръст от 5 % на резервациите, направени от ФРГ, съобщава Trierischer Volksfreund.

Данните бяха потвърдени от българския министър на туризма Николина Ангелкова на специално изложение за туризма в Берлин.

През миналата 2015 г. България е била посетена от 620 хил. германски туристи. „Надяваме се през тази година броят им да се увеличи“, заяви Ангелкова. Министърът обаче не коментира дали повишеният брой почиващи от Германия се дължи на отлива на туристи, който се наблюдава в Турция. Дали обаче страната има готовност да приеме повече посетители, Ангелкова няма съмнения: „Нашата туристическа индустрия е готова да каже „добре дошли“ на всички туристи“.

Германия заема трето място след Румъния и Гърция по брой посетители в България, разкри българският дипломатически представител в Берлин Ради Найденов. Туристите от ФРГ посещават не само черноморските курорти, но и планинските. Освен това те с удоволствие разглеждат историческите градове на страната, уверен е дипломатическият представител на София.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване