03/11/16 11:23
(http://pik.bg)

Даниел Митов: Мониторингът от ЕК трябва да отпадне, но трябва и съдебна реформа

Даниел Митов: Мониторингът от ЕК трябва да отпадне, но трябва и съдебна реформа

"Ясно е, че българската държава трябва да се бори за отпадането на този механизъм. Но преди това ние трябва да си свършим работата. Трябва да е ясно, че съдебна реформа трябва да се извърши, която да доведе до независима, бърза и ефективна съдебна система, която да е в интерес н всички български граждани", заяви министърът на външните работи Даниел Митов, коментирайки скандалната декларация на Гражданския съвет на Реформаторския блок. В нея се иска не само да не отпадне мониторинговият доклад от ЕК, а и да бъде още по-тежък към България. 

Министър Митов обяви, че ситуацията с мигрантите за момента е спокойна и България на този етап няма от какво да се притеснява. "Договорили сме механизъм за ранно предупреждение от страна на Гърция, ако евентуално се появят данни за увеличен миграционен натиск върху границите. Такъв за момента няма. В тази ситуация никой не е застрахован от нищо, но така или иначе българската държава проведе заседание на оперативната работна група - учение, на което присъства и премиерът. Ние сме подготвени да посрещнем всякакъв вид риск", заяви още Даниел Митов. .

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване