03/11/16 06:13
(http://www.klassa.bg/)

Дунав продължава да се покачва край Видин и Лом

 Нивото на река Дунав продължи да се покачва край Видин и Лом и в четвъртък. В 15 часа в четвъртък нивото на река Дунав на км.790 при  Видин достигна 766 см. Пет помпени  станции изпомпват подпочвени води от земеделски площи и ниските участъци в близост до защитните диги край Видин. Въведен е  I-ви етап от Плана за провеждане на високите води на река Дунав, който се активира при достигане на ниво от 750 см. Река Дунав залива част от пътя при село Арчар при нива от над 810 см. Сега водата все още е далеч от пътя и той е отворен за движение от и към Видин и София.

В четвъртък нивото на река Дунав при Лом достигна 776 см и водата е наводнила част от крайдунавския парк. Община Лом разполага с 2000 чувала пълни с пясък и около 6000 празни чувала. На склад има и 50 тона пясък, уточниха от общината.

Опасност от наводнения при тези нива на реката за сега няма , успокояват от местните администрации . При нива на река Дунав в района на Видин и Лом над 950 см вече ситуацията може да се смята за критична.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване