03/11/16 14:44
(http://pik.bg)

Започва дискусия за охраната на училищата и детските градини в Плевенско

Започва дискусия за охраната на училищата и детските градини в Плевенско

В 11-те общини на Плевенска област започват обсъждания за охраната на детските градини и училищата. Обсъждането е провокирано от зачестилите инциденти в страната. Педагози и представители на местната власт ще търсят най-добрите решения, за да се гарантира сигурността на децата.

Участниците в дискусията ще обсъдят как се осъществява и как е регламентирано допускането на външни лица в общинските учебни заведения. Идеята е най-добрата практика да бъде представена на предстоящата среща, организирана от Министерството на образованието и науката.

Според Албена Тотева, началник на регионалния инспекторат по образование, трудностите в плевенските училища са свързани с осигуряване на лицензирана охрана от лицензирани фирми.

"Тъй като за тях, според държавния бюджет, е доста трудно издържането финансово и затова те прибягват до съвместяване на длъжности - "портиер" с друга длъжност от непедагогическия персонал", уточни тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване