03/11/16 15:45
(http://pik.bg)

Опашката на "Дунав мост 2" мина 3 километра

Опашката на "Дунав мост 2" мина 3 километра

3,5-километрова е опашката от тежко товарни автомобили, която се е образувала пред Граничен пункт „Дунав мост 2”, съобщава "Фокус". Голяма част от чакащите шофьори на ТИР-ове са на опашката от 8.00 часа сутринта и все още не са преминали граничния пункт.

Повечето от тях са подали сигнал в Асоциация на превозвачите, а те от своя страна са предали оплакванията на министъра на транспорта Ивайло Московски. Според шофьорите от подаденото оплакване в министерството е имало резултат - час след подадения сигнал опашката е започнала да се движи. Водачи на тежкотоварни автомобили заявяват, че причината за забавянето идва от румънска страна, а не от българска.

Въведени са нови мерки за проверки на границата и румънските служители щателно проверяват камионите. Освен проверка на документите, на товара, камионът преминава и през рентген. „Не зная защо трябва да минем на рентген, може би за да видят дали има бежанци в камиона, но тази процедура забавя много преминаването, с по 20 минути”, обясни автомобилен превозвач. Служители на ДАИ са минали при всеки един от шофьорите, за да обяснят причината за образувалата се опашка. „Въоръжили сме се с търпение, защото нямаме друг избор.

Можем да минем и от друго място, например на Дунав мост – Русе, но и там е същото”, обясни един от чакащите на опашката шофьор. Автомобилните превозвачи недоволстват за забавянето, защото по този начин не могат да си свършат работата в Европа по график. На образувалата се опашка освен български има ТИР-ове на чужденци от Турция и Полша. Платното за леки автомобили бе празно, а идващите от Видин леки коли преминаваха КПП „Дунав мост 2” без проблем. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване