03/11/16 20:06
(http://www.klassa.bg/)

Потоп в селото на баба Ванга

 40 см вода заля възлова улица в петричкото село Рупите след поройния дъжд, излял се през последните 2 дни, и се превърна в миниязовир. През нея трудно преминаваха автомобили, а за пешеходците бе невъзможно да я пресекат. На нея се намира и здравната служба в селото и хората трудно могат да стигнат дотам при необходимост, пише „Струма”.
 Улица „Христо Ботев“ остава под вода при всеки проливен дъжд, проблемът датира от години, но кардинално решение няма. Това заяви кметът на село Рупите Георги Атанасов.

Опасност от преливане на непочистван с години канал, който минава през част от селото, също има при проливни и продължителни дъждове, стана ясно от разговора с кмета Георги Атанасов.

Улица „Христо Ботев” в село Рупите е основната, която за част от домакинствата води към училището и за всички към здравната служба. При всеки дъжд обаче тази улица се превръща в труднодостъпна заради факта, че потъва във водата, която на места надминава 40 сантиметра. Дължината на проблемната улица е около 560 метра, уточнява кметът Георги Атанасов.

През годините досега в селото са се направили много неща, които също са били приоритетни, но проблемът с тази улица не е решен. Управникът е депозирал докладна в община Петрич и чака решение.

В бюджета на общината са предвидени 5000 лева за тази улица, но тази сума е крайно недостатъчна. Според Георги Атанасов единственото решение е асфалтиране. Ако не може на един път, на части, по 100 метра всяка година, така за един мандат ще бъде решен кардинален проблем в селото, заяви Атанасов.

Още две са проблемните точки за село Рупите и насажденията в полето на местните хора. Това е канал, чиято собственост не е изяснена до момента, и водоем, който се намира над селото. За проблемите при дъждовно време е сигнализирана местната управа, оттам непрекъснато поддържат връзка с мен, увери кметът на село Рупите Георги Атанасов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване