03/11/16 10:52
(http://www.klassa.bg/)

Приеха на първо четене публикуването на доклада за фалита на КТБ

Парламентът прие да бъде публикуван секретният доклад на одиторската фирма „Аликс Партнърс” за фалита на КТБ. Това е факт с приетите на първо четене промени в Закона за банковата несъстоятелност предложени от народните представители от ДПС Йордан Цонев, Петър Чобанов и Делян Пеевски.
Промените бяха приети с 124 гласа „за”, 0 „против” и „въздържал се” 4.
Законопроектът предлага временните синдици на КТБ (н) да публикуват на електронната си страница доклада от проверката на банковата несъстоятелност, който в момента се намира в секретната секция на Народното събрание. Според вносителите измененията са продиктувани от обществения интерес и са естествено продължение на политиката на ДПС за осветляване на всички факти и обстоятелства отнасящи се до фалита на КТБ. 
Докладът на “Аликс партнърс” бе изготвен през есента и за него държавата плати около 800 хиляди евро. 
Преди седмица Бойко Борисов нареди на финансовия министър Владислав Горанов докладът на разследващата компания да стане публичен.
Според част от депутатите, прочели 500-те страници, новите детайли в тях били малко, а други обясниха, че става ясен механизмът на източване на трезора от Цветан Василев.
 
"Мажоритарният собственик и акционерите на КТБ са основните виновни лица за това да се стигне до несъстоятелност" - коментира преди време депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която посочи, че е прочела доклада. Депутатът от ДПС Петър Чобанов посочи, че все още тайният доклад на Alixpartners Services UK LLP е професионално написан и доказва тезата, че има фирми-бушони, през които са преминавали кредитите, а в банката да няма никакво обезпечение. 

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/prieha-popravkata-peevski-za-doklada-za-ktb-6051188

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване