03/11/16 06:59
(http://www.klassa.bg/)

Свидетел: Едър, брадат охранител удари момчето, спасено от Кобрата

 23-годишният Кирил Тодоров бе в кома след инцидент в дискотека в София. Нито  една камера обаче не е заснела бой

 

Висок, едър и брадат охранител удари в тила момчето, То се свлече във фоайето на дискотеката. После гардът го вдигна и го изхвърли през входа.

 

Това разказа пред “24 часа” младеж, станал свидетел на инцидента в дискотека “Плаза” в Студентски град, при който пострада 23-годишният Кирил Тодоров.

 

Очевидецът сам потърси вестника, за да разкаже какво е видял в нощта срещу сряда, 9 март.

 

Тогава около 4-4,30 ч бившият футболист и настоящ спец по хранителни добавки Кирил Тодоров, който се забавлявал в дискотеката с приятели, бил изведен от заведението от охраната.

 

На изхода

 

младият мъж

 

изпаднал в кома.

 

Глътнал си езика

 

Той бил спасен само благодарение на бързата намеса на боксовата легенда Кубрат Пулев, който бил в заведението заедно с половинката си Андреа. Шампионът не загубил присъствие на духа и помогнал на Кирил. Пострадалият бил откаран в болница “Св. Анна” в кома, в изключително тежко състояние и с опасност за живота.

 

В нощта срещу сряда дискотеката, за която се твърди, че е на фолкпевеца Константин, гъмжала от посетители. Гостувала фолкзвездата Емилия и нейните почитатели били изпълнили заведението.

 

Версиите за това

 

как е пострадал

 

Кирил са

 

противоречиви

 

Димитър Тодоров, брат на бившия футболист, твърди, че той е бил ударен от охранител в тила с твърд предмет. (Интервю с него виж вдясно). Според управителя на заведението Кирил не е удрян, а сам се е свлякъл, при което е ударил главата си. От дискотеката твърдят, че гардовете, а не Кубрат Пулев са оказали първа помощ на младия мъж. Самият Пулев уточни по-късно пред Нова тв, че той лично не е бъркал в устата на младежа, но помагал и давал указания.

 

Това, което е известно до момента, е, че между компанията на Кирил и компания от съседна маса избухнал скандал. Какво е провокирало разправията, все още се изяснява.

 

Кирил се

 

нахвърлил върху

 

един от

 

младежите от

 

съседната маса

 

Цапардосал го с юмрук в лицето и му счупил носа. Все още не сме разпитали младежа със счупения нос, обясни полицай.

 

Скандалът станал причина охраната да се намеси и да изведе Кирил от заведението. Пред изхода в един момент се озовали Кирил и извеждащият го гард, който вървял зад него, а зад тях били Кубрат Пулев, Андреа, други охранители и бившият национал по бокс Калоян Стоянов-Цимбика, твърди свидетел.

 

Той видял как охранителят удря по тила Кирил.

 

Тогава младежът

 

се свлякъл.

 

Гардът го вдигнал

 

и го метнал през

 

входа

 

Пострадалото момче повече не мръднало. “Не го пипайте”, викали охранители, които се били скупчили около Кирил.

 

Тогава се намесила Андреа. Тя позвънила на тел. 112. Линейката са забавила, наложило се фолкзвездата да звъни повторно на спешния телефон и гневно да попита защо екипът се бави.

 

Според свидетеля минали и двама полицаи, които попитали това ли е припадналият, и си тръгнали.

 

Нито една камера

 

не е заснела

 

охранители да

 

удрят Кирил,

 

твърдят от полицията. До момента били разпитани 10 свидетели. Една от версиите е, че Кирил е получил хематом при падането. На записите се виждало, че младият мъж сам се свлича на земята.

 

Назначени са съдебно-медицинска и токсикологична експертизи, които ще са готови до няколко дни. Те ще покажат дали ударът в тила на Кирил е причинен от твърд предмет и дали момчето е употребявало дрога и алкохол в нощта на инцидента.

 

Няколко души от

 

охраната са били

 

задържани за

 

кратко

 

Най-дълго - 6 часа, в ареста престоял гардът, който извел Кирил до изхода. Той бил пуснат, след като дал показания.

 

В четвъртък състоянието на младежа се подобрило и той бил изписан от реанимация, казаха от болница “Св. Анна”. Бил контактен, с частична амнезия, което било нормално. Охранителят, който бил задържан, е съден за кражба през 2008 г., съобщи Нова тв.

 

До редакционното приключване на броя Кубрат Пулев не бе разпитан. Прокуратурата образува дело срещу неизвестен извършител. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кубрат

 

Пулев във

 

фейсбук:

 

Това трябва да спре!

 

Институциите да се събудят

 

По повод инцидента в дискотека “Плаза” в Студентски град от нощта на 8 срещу 9 март искам да споделя:

 

Не е важно, че по стечение на обстоятелствата, се оказах на мястото на събитието и помогнах с каквото можах на пострадалото момче. Винаги бих се притекъл на човек в нужда.

 

Не желая акцентът от поредния нещастен случай да бъде изместван, че аз съм бил там. Не се нуждая от реклама върху гърба на поредната човешка трагедия.

 

Вярвам, че всеки друг на мое място би постъпил по същия начин.

 

Инциденти като този се случват от години. Не само в Студентски град, а в цяла България. Умират деца, които бързо биват забравяни, а онези, погубили невинен живот, крачат сред нас безнаказани.

 

Това трябва да спре. Институциите трябва да се събудят. Органите на реда - полиция, прокуратура, цялата ни съдебна система, да се обединят, да заработят истински, професионално.

 

Не може да има престъпление без наказание. Не може да се избиват нелепо хора, отишли да се веселят. Не може да стоим безучастно, докато стотици почернени семейства наблюдават убийците на своите деца на свобода.

 

Нека всички помним, че никой не е застрахован. Утре на мястото на Кирил може да е вашият син, вашата дъщеря, вашият брат, сестра.

 

От цялото си сърце желая той да се оправи и да се възстанови напълно, а на семейството му - кураж. Нека Бог да е с вас!

Кирил Тодоров
 
Димитър Тодоров

 

 

Тодор Димитров, брат на пострадалия:

Халосан е с бокс. На

тила има 3 хематома

- Г-н Тодоров, какво е състоянието на брат ви?

- В момента е по-добре.

- Колко време след инцидента го видяхте?

- В 5,15 ч сутринта в спешното отделение на болница “Св. Анна”. Той бе в кома, на апаратно дишане.

- Имаше ли видими травми?

- Видях травми по главата му. Той вече бе съблечен. Състоянието му бе критично и не можех да го гледам много. Видях, че отзад на тила има три хематома. Според мен са от удар с бокс.

- Кой го е ударил?

- Някой от охраната.

- Кой ви съобщи, че брат ви е пострадал?

- Негов приятел ми звънна, че се е случил инцидент около 4-4,30 ч, и директно тръгнах към болницата, защото трябваше да подпиша документи, за да му направят пълни изследвания на главата.

- Приятелят му разказа ли ви какво се е случило?

- Каза ми, че охраната го сграбчила във видимо перфектно състояние. Две минути по-късно брат ми се озовал на земята в кома, с глътнат език.

- Колко време е бил с глътнат език?

- Може би 5-10 минути, а може и повече, но ако не е бил Кубрат, е щял да си замине.

- С какво се занимава брат ви?

- Той е бивш футболист. Играл е в “Славия”, в ЦСКА, после в “Марек”, но се контузи и спря да тренира активно. Започна да се занимава с фитнес. Сега работи като оператор в онлайн сайт за хранителни добавки.

- Ще направите ли собствено разследване?

- Поисках да прегледам записите от камерите. Вчера (в сряда б.р.) говорих и с управителя.

- Той бил ли е в дискотеката, когато е станал инцидентът?

- Според неговите думи брат ми бил изкаран на изхода, след което го пуснали и той е припаднал. Тогава се е получила черепната травма на малкия мозък и сам си е глътнал езика. Това е напълно безсмислено и нелепо. Как сам ще припадне?

 

Тест показал на Кирил, че ще

умре в “Плаза”

По зла ирония на съдбата часове преди инцидента в дискотеката Кирил попълнил тест, популярен сред младежите във фейсбук, който му показал, че ще умре в дискотеката “Плаза”. Тестът съдържа въпроси от типа на къде и кога ще умрете, кога ще се ожените. От снимките в профила му се вижда, че бившият футболист е бил чест посетител в заведението. На много от фотосите той е в компанията с приятели именно в “Плаза”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване