03/11/16 13:25
(http://pik.bg)

Съветници от Стражица с лични пари подкрепят млади таланти

Съветници от Стражица с лични пари подкрепят млади таланти

На последното си редовно заседание Общинският съвет в Стражица единодушно гласува всяко тримесечие съветниците да отделят по 50 лева от възнаграждението си, за да могат да помагат финансово на талантливи деца в техните национални или международни изяви в изкуствата.

Конкретен повод стана поканата до младия певец Асен Владимиров от СОУ „Ангел Каралийчев” да се представи през април в международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „EuroStars“ в Малта.

На Асен помагаха едно семейство пенсионери от Стражица, но за да не остава и общината встрани, общинските съветници от Комисията по култура и образование повдигнаха въпроса.

Председателят Илиян Маринов ги подкрепи и внесоха за обсъждане на заседанието специална точка за Асен. И понеже в СОУ „Ангел Каралийчев” имат таланти и по другите изкуства, съветниците приеха присърце да подкрепят не само Асен, а и други ученици при нужда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване