03/11/16 17:56
(http://pik.bg)

Цветанов се срещна с председателя на Парламентарната група на Австрийската народна партия Рейнхолд Лопатка във Виена

Цветанов се срещна с председателя на Парламентарната група на Австрийската народна партия Рейнхолд Лопатка във Виена

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на Парламентарната група на Австрийската народна партия Рейнхолд Лопатка. Срещата се състоя в австрийския парламент във Виена.

Цветанов и Лопатка обсъдиха въпроси, касаещи парламентарната дейност на двете страни. Зам.-председателят на ГЕРБ представи пред Рейнхолд Лопатка някои от най-важните законодателни инициативи, приети в Народното събрание в последната година. Двамата обмениха своя опит в сферата на законодателството и се договориха да засилят сътрудничеството между България и Австрия на ниво Парламентарни групи.

Цветан Цветанов и Рейнхолд Лопатка обсъдиха подробностите около посещението на председателя на Парламентарната група на Австрийската народна партия в България, което предстои през месец октомври тази година и планираха провеждането на общи събития у нас. От своя страна, Лопатка предложи на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов да бъдат проведени общи инициативи между ГЕРБ и Австрийската народна партия на тема външна политика, сигурност и интеграция в австрийската столица Виена. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване