03/12/16 05:43
(http://www.klassa.bg/)

Битката за Палмира: ВКС на Русия изпепеляват ДАЕШ с термобарични бомби

 Грандиозната битка се разгръща около Палмира. Макари до скоро да изглеждаше, че Сирия е изгубила този град завинаги, сега правителствените войски напредват в дълбочина на територията на тази безценна светиня на ЮНЕСКО, превзета от ислямистите.
Съобщава се, че сирийската армия е прехвърлила там своето най-страшно подразделение за щурмове, специалните части Tiger Force, командвани от легендарния генерал Сухейля ал Хасан.

По думите на източник от арабската агенция Ал Масдар, големи сили на ливанската „Хизбула” в момента се прехвърлят в провинция Хомс, за да се подсилят сирийските съюзници в развиващото се настъпление. 

Вчера самолети на ВКС на Русия нанесоха около 200 въздушни удара по града Карятейн, Палмира и замъка на Палмира, разположен в западната покрайнина на древния град. 

Арабските медии съобщават, че руската авиация действа според строги инструкции, за да не повреди историческия замък. 

За целта пилотите на ВКС на Русия използват различни видове термобарични и възпламеняващи се боеприпаси. 

В момента специалните части „Тигр” се намират на върха на освободения хълм Джебел Квассун, който е основният връх преди вратите на Палмира. Освен това, различни правителствени подразделения атакуват хълма Джебал Хайян (южно от Палмира) и Уади Дакара (северно от Палмира). 

Извършват се маневри, целящи пълното обкръжаване на града. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване