03/12/16 17:42
(http://radiomilena.com/)

Книги за смет /кучешка/ в Несебър

KNIGI I KUCETA1

На 20 март 2016 г. Електронното издание „Несебър нюз” навършва 12 години . Вместо коктейл и заря, годишнината ще бъде използвана в подкрепа на това, което екипът на сайта прави през всичките тези години-опазването на Световния паметник, стремежа към още по-добро развитие на региона, а и критиката към очевидно лоши практики , прояви и действия на местната власт и гражданското общество.

Затова, вдъхновени от народната мъдрост в приказката „Сливи за смет”, екипът организира възпитателно-информационната кампания „Книги за смет /кучешка/, дарете средства за чистачки в Несебър” на 19, 20 и 21 март от 10,00 до 12,00 часа пред офис „Адмирал брокер” на главната улица „Хан Крум „ № 39 А/партер/
Тези, които в обявеното време донесат събрани в града кучешки фекалии ще получат за труда си книга, албум или друга награда.

В същото време ще бъде поставена и кутия за дарения, които ще бъдат предоставени на две от най-възрастните чистачки на Несебър, нуждаещи се от лечение.

Канят се в екоинициатива да се включат гражданите и гостите на Несебър, общинските служители /Специална покана за отдел „Екология”!/, членове на спортни клубове , неправителствени организации, партии, общински съветници, ученици и всички останали, които милеят за реда и чистотата на неповторимия Несебър.
Подаръци ще има и за собственици на кучета, които за пръв или пореден път ще съберат фекалиите на своя любимец.

Разполагаме с достатъчно книги, а и от Книжарници „Хеликон” са обещали подкрепа в случай на необходимост.

Както често се случва в журналистическата практика, за идеята има и конкретен катализатор. А той е неадекватното поведение на чиновници от отдел „Екология” на община Несебър в началото на февруари. Тогава заради стремежа от опазване от набези на кучешки екскременти градинката пред офиса на сайта, имаше заплаха с глоба заради „поставяне на рекламен материал в зелената площ”.

Три общински чиновнички три пъти идваха със служебния си автомобил до офиса на Несебър нюз, който е на 500 метра от техния, вместо да се разходят из града и да направят нещо срещу кучешкото замърсяване. Не става дума да се глобяват собствениците на домашни любимци, а да им се разяснява и изисква това, което много добре е написано в Наредба № 1 на Общинския съвет-Несебър.

Ръководството на община Несебър и Общинския съвет полагат големи усилия за опазване чистотата на града и общината, отделяйки много средства. За целта е закупена и много от необходимата техника. Непрекъснато се увеличава щатът на работниците, поддържащи чистотата.

Всичко това не отменя по никакъв начин отношението на гражданите и многобройните гости на общината също да пазят реда и чистотата. Съответно общинските органи и служители, които трябва да контролират опазването на чистотата, включително и от замърсяване от домашни любимци, следва да си вършат работата, за която получават заплатите си от данъците на гражданите.
Това в Несебър не се случва. Улици, тротоари, градинки, детски площадки , алеи и междублокови пространства са пълни с кучешки екскременти, просто защото почти никой собственик на куче не ги събира след неговото облекчаване . Теорията, че кучешките фекалии са „безвредни, че не цапат, а наторяват” са не само погрешни, а и вредни и опасни. Всеки може да прочете в интернет до какво водят те.

Всеки гражданин следва не само да иска и да изисква, а и да прави нещо за опазването на реда,чистотата и спокойствието на селището където живее. Само една хвърлена цигара, хартийка и друг отпадък, мястото на които са в контейнерите и кошчетата, повишават разходите и натоварват с нашето безхаберие тези, които зиме и лете чистят града. Кучешките екскременти са опасни и за деца и възрастни. Време е да ги ограничим и да се преборим с тях.

Първата стъпка към това е реализирането на идеята на „Несебър нюз” за неговата 12-годишнина.
Красимир Косев-Управител на www.nessebar-news.com

Публикувана на 03/12/16 17:42 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Bv8UrSaXqyI/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване