03/12/16 14:40
(http://pik.bg)

Лидерът на консерваторите в ЕП Камал обяви в лично писмо до Бареков, че е “ЗА“ излизането на Великобритания от ЕС

Лидерът на консерваторите в ЕП Камал обяви в лично писмо до Бареков, че е “ЗА“ излизането на Великобритания от ЕС

В писмо до българския евродепутат Николай Бареков лидерът на Европейските консерватори и реформисти Саид Камал му съобщи каква е личната му позиция по отношение на бъдещия референдум в страната му. 

Камал обяви, че е за напускането на Великобритания от ЕС. Сериозната новина е истински показател за разцеплението във Великобритания.

По-рано британският премиер Дейвид Камерън позволи на министрите от правителството, депутатите в британския парламент, както и евродепутатите от Консервативната партия, свободно да решават каква лична позиция да защитават по отношение на предстоящия през юни референдум за членството на Великобритания в Евросъюза. 

Впоследствие редица министри, депутати и евродепутати обявиха лична си подкрепа – някои за кампанията за напускане, други - за кампанията за оставане.

„В последните дни бях подложен на силен натиск да обявя личната си позиция за това дали Великобритания трябва да излезе или да остане в Европейския съюз“, пише председателят на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европарламента до българския евродепутат.

„Пиша Ви, защото бих искал от учтивост да информирам всеки водач на национална делегация в групата преди тази информация да стане обществено достояние. Искам да е ясно, че моята позиция е лична и не е позиция на групата, която имам честта да ръководя. Няма да използвам председателството на Групата на ЕКР, за да убеждавам британския народ, че трябва да напусне ЕС, но ще продължа да настоявам договорените отстъпки да бъдат приети от Европейския парламент. Повечето евродепутати от ЕКР искат Великобритания да остане в ЕС, за да укрепим усилията си за бъдещо реформиране на ЕС, което ще бъде от полза за целия континент. 

Гордея се, че договореният с Великобритания пакет от отстъпки, може да има позитивно влияние върху всички страни, които остават членки, но е ясно, че има още много работа да свършим, ако искаме ЕС да отговаря на реалностите на 21 век“, пише още Камал до Бареков

В заключение лидерът на ЕКР съобщава, че следващата седмица ще бъде в Брюксел и е готов да дискутира и да отговори на всички въпроси, които българският евродепутат би искал да му зададе.

След като получи писмото от Камал Николай Бареков направи следния коментар: „Уважавам правото на мнение на моя колега и лидер на Групата на ЕКР Саид Камал, но мисля, че референдумът ще завърши с успех за оставането на Великобритания в ЕС и след него както европейските, така и британските консерватори ще имаме възможността да бъдем по-силни и единни“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване