03/12/16 06:47
(http://www.klassa.bg/)

Лили Иванова, “Куин”, “Форинър” и Кустурица сред най-чаканите през 2016 г.

 Кои са топконцертите за 2016 година в София? Първият вече мина - цигуларят Васко Василев събра 12 000 души в зала “Арена Армеец” в края на февруари.

Следващият чакан с нетърпение изпълнител е Лили Иванова, която ще пее на 31 март в НДК. Билети няма от януари, във фейсбук изобилстват обяви за заветната хартийка “търси се”.

Музикален пирон ще забие пак в зала 1 на НДК на 4 април и “Фондацията”, завърнала се наскоро от турне в Австралия и Нова Зеландия. Супергрупата ще излезе със Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Григов Паликаров.

На 22 април отново в НДК идват “майсторите на глобалната поразия” - Емир Кустурица с неговия Оркестър за сватби и погребения, които преди 2 години така влудиха публиката, че хората се качиха на сцената да пеят и играят с кумира си.

Два дни по-късно - на 24 април, в НДК ще излезе Лара Фабиан, която включи София в новото си турне за промотиране на албума си Ma vie dans la tienne.

Енрике Иглесиас е в “Арена Армеец” на 14 май. Той пя през декември, но над 20 000 мейла на феновете му, останали без билети, принудиха организаторите да го поканят отново.

Майсторът на филмовата музика и носител на “Оскар”, две награди “Златен глобус” и три грамита Ханс Цимер ще представи също в “Арена Армеец” на 16 май невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене, гарнирани със светлинни ефекти и уникална мултимедия.

На 12 юни в “Арена Армеец” излизат легендите на мелодичния хардрок “Форинър”, за да изпълнят хитове от последните 30 години.

Стадион “Георги Аспарухов” е мястото на срещата с “Куин” и Адам Ламберт на 23 юни, които направиха европейското си турне миналата година с 67 напълно разпродадени концерта.

Вечните хитове на “Скорпиънс” може да чуем на 17 юли в “Арена Армеец”.

В Деня на София 17 септември отново в “Арена Армеец” е спирката от световното турне на Армин ван Бурен, който е подготвил невероятно шоу.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване