03/12/16 12:37
(http://www.dnevnik.bg/)

МВР и агенцията за бежанците не са публикували данни за мигрантите у нас през февруари


Информацията за това колко мигранти са влезли, били са задържани или са настанени в центровете в страната отъства за месец февруари от сайтовете на МВР и Държавната агенция за бежанците (ДАБ).

От ДАБ и МВР отказаха да коментират пред "Дневник" по телефона защо няма публикувана статистика. От вътрешното министерство обясниха, че "сигурно трябва време да се качат данните. Изчакайте".

Информацията се публикува ежемесечно на сайта на ДАБ, а на страницата на МВР и ежеседмично в рубриката "Денонощието в цифри".

Според последната огласена справка относно миграционната обстановка в страната 1 241 е общият брой задържани мигранти през януари на територията на България. За сравнение броят им е увеличен с 5 % спрямо същият месец през 2015 г., но е спаднал спрямо данните от декември 2015 г. с 27 %.

От 1241 задържани, 65 са получили хуманитарен статут. И през първия месец на 2016 г. броят на доброволно напусналите центровете продължава да е по-висок от пристигналите в страната мигранти - 1 547.

Според националността си най-много са задържаните граждани от Ирак, а най-малко от Сирия. Най-често те са преминали границата ни с Турция. На този фон 35 са задържаните за трафик на хора само през януари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване