03/12/16 07:41
(http://pik.bg)

НС ще е домакин на заседание на комисия „Икономика, инфраструктура и енергетика” на ПА на ПСЮИЕ

НС ще е домакин на заседание на комисия „Икономика, инфраструктура и енергетика” на ПА на ПСЮИЕ

Народното събрание ще бъде домакин на заседание на комисия „Икономика, инфраструктура и енергетика” на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПА на ПСЮИЕ).

Заседанието на комисията ще бъде открито от председателя на комисия „Икономика, инфраструктура и енергетика” Диана Йорданова, съобщиха от пресцентъра на НС. С приветствие към участниците ще се обърне директорът на Дирекция „Национална транспортна инфраструктура” в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Савов.

На заседанието на комисията ще бъде обсъден и приет съвместен доклад на тема „Подобряване на инфраструктурата в Югоизточна Европа - ускоряване на приоритетните проекти”.

В документа се акцентира върху важната роля на транспорта в осигуряване на устойчиво развитие, както и върху възможностите той да се развива и усъвършенства в съответствие с новите предизвикателства на базата на съвременните концепции за сътрудничество между страните от ПСЮИЕ, за да се създаде високо ефективна регионална транспортна система, съчетаваща национални транспортни програми с развитието на плановете за пан-европейски транспортни коридори.

За втора поредна година българският парламент е домакин на заседанието на комисията „Икономика, инфраструктура и енергетика”. То е в рамките на едногодишното българско председателство на ПА на ПСЮИЕ и в него ще участват представители на 10 парламента от региона. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване