03/12/16 05:31
(http://www.klassa.bg/)

Радан затапва устата на критиците си, ще подменя структури в ДСБ

 Лидерът на ДСБ Радан Кънев гласи план, с който да запуши устата на критиците си в партията чрез подмяна на опозиционно настроените към него структури. Това научи „Монитор“ от активисти, останали потресени от „бруталните и грозни“ намерения на лидера си. Наследникът на Иван Костов в ДСБ е подготвил машинацията, след като срещу него се надигна вълна от недоволство от активисти по места заради самосиндикалното му обявяване за опозиционер на кабинета в края на 2015 година.

Схемата на Кънев е следната: на Националното събрание в неделя в новия устав, който смята да наложи, ще прокара между редовете разпоредби за изземане на функциите на неудобните му организации. Това ще стане чрез създаването на т.нар. клубове по интереси, или бизнес клубове, които ще дублират автентичните структури, защото също ще имат право на глас. По този начин Кънев ще си бетонира мнозинство, тъй като заедно с послушните му активисти и с новосъздадените клубове ще вкара в задушаваща хватка критикарите си. В преходните разпоредби пък той ще разпише механизъм за отстраняване на всеки, който надигне глас срещу него. В момента Кънев опитвал да заблуди всички, че е редактирал първия си радикален вариант за нов устав, за да може той да бъде приет. На практика обаче впрегнал всичките си юридически умения, за да запази удобните текстове.

Тъмносините по места обаче са надушили схемата му за превръщане на партията в еднолична и в неделя ще го подложат на кръстосан огън, като не са изключени и мощни гласове за оставка. Самият Кънев така и не даде ясен отговор пред „Монитор“ дали ще се оттегли от поста, ако бъдещите му творчески планове в политиката бъдат отхвърлени. Запознати обаче го подозират, че ще опита да се изкара жертва на атаки от управлението, с което да предизвика съжаление и консолидиране на актива около себе си.

На фона на наелектризираната обстановка в ДСБ на форума в неделя здравният министър Петър Москов ще се опита да остане встрани от всички интриги и няма да се конфронтира с никого от съпартийците си. Партньорите на ДСБ в РБ пък смятат, че Кънев ще продължи с номерата си, като остави партията в блока, но призове останалите формации да се обявят в опозиция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване