03/12/16 16:40
(http://pik.bg)

Родопчани помагат на семейство с изгорял дом

Родопчани помагат на семейство с изгорял дом

В сряда, 9 март, вечерта, камбаната е биела тревожно, пушка е гърмяла и звуците и са събрали всички хора от Момчиловци, които безпомощно са гледали как изгаря домът на едно семейство. Жертви и пострадали няма, каменните стени на триетажната къща оцеляха, но покривът и всичко вътре е на пепел.

Нужда от помощ имат две жени и три деца. Семейството се състои от млада жена с две деца, която се грижи и за трето, приемно дете и нейната майка, която е болна и трудноподвижна. Засега жените и децата са настанени при роднини, но домът им трябва да се възстанови. Затова съселяните от родопското село Момчиловци събират помощи за ремонта. Кампания за набиране на помощи обяви и Екипът по приемна грижа към община Смолян.

Очаква се отпускането на еднократна помощ, но каквото и да дойде отгоре, е добре дошло за семейството в беда.Общината ще помогне с материали за възстановяване, местната Коалиция за развитие на община Смолян ще смени дограмата на изгорялата къща, а в неделя в читалище "Светлина " на Момчиловци ще се организира Пролетен концерт с билети от по 2 лева в полза на пострадалите, съобщи за БГНЕС кметицата на селото Сийка Суркова. Тя се обръща и към всички родопчани в страната и чужбина, към хората с добри сърца да помогнат на жените.

За събиране на сумите за ремонта е разкрита банкова сметка на името на Роска Николова Георгиева, майката на двете деца и приемна майка на третото. BIC: SOMBBGSF IBAN: BG02 SOMB 9130 1060 3209 01 Oбщинска банка Добре дошли като дарение са не само пари, но и вещи от първа необходимост за семейството, съобщават инициаторите на кампанията. Желаещите могат да се обадят на телефоните 0879 903 526 и 0879 903 527, за да уточнят как точно да са полезни.

За шест месеца това е четвъртият пожар, който унищожава къща в село Момчиловци. От кметството ще настояват за собствен противопожарен автомобил, който да реагира по- бързо при нужда. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване