03/12/16 06:10
(http://www.klassa.bg/)

САЩ използват срещу "Ислямска държава" бомбардировачи от Виетнамската война

 По време на война всички средства са приемливи. Американската армия тълкува тази мъдрост според собствените си разбирания - може би именно затова срещу радикалната групировка "Ислямска държава" се използват самолети от времето на Виетнамската война, коментира германският вестник Die Welt
Според доклад на американски портал в мисията на САЩ срещу близкоизточните терористи се използват необичайните на пръв поглед бойни самолети "OV-10 Bronco". В рамките на 82 дни те са изпълнили над 120 мисии в Близкия Изток. Причините са повторното им вкарване в употреба са основателни. Произвеждани до 1976 г., тези самолети са оборудвани с технически особености, които ги правят подходящи за спецификите на борбата и терена в региона. Но това е само една от причината за появата им в Сирия и Ирак. 
Пентагонът проверява дали при бомбардировките "OV-10 Bronco" може да заменят изцяло далеч по-скъпите изтребители тип "F 15" и "F 18", чиято употреба струва до 40 хил. долара на час на военните, за разлика от "OV-10", който харчи скромните хиляда долара. 
Впечатляващият бомбардировач "В-52" също ще даде своя принос във войната срещу "Ислямска държава": той ще припомни за славата си през април тази година, когато ще замени няколко въздушни ескадрили на "B-1 Lancer". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване