03/12/16 16:40
(http://pik.bg)

Свлачище оставя видинско село без вода

Свлачище оставя видинско село без вода

Свлачище прекъсна пътя към резервоара за питейна вода на видинското село Дражинци. Свличането е станало тази нощ. Нищо не е предвещавало това до вчера, каза кметът на община Ружинци Александър Александров.

"И пътят в единия край откъм резервоара е метър-метър и половина пропадането. В другия край- над два и петдесет е пропаднал пътят и малка част се е свлекла към селото. Огромни пукнатини и дупки се получиха вследствие на стичането на вода, според местните и кмета на селото, и представителите на "ВиК" в Ружинци, които от години наблюдават там събирането на вода на едно място, която е възможно да си е намерила пукнатини в земята и там да се е стичала, и с времето да си е направила по-големи канали.", казва кметът.

Ако свличането на земни маси продължи, има риск Дражинци да остане без питейна вода. Резервоарът се намира на не повече от 50 метра. И първите къщи на селото са на същото разстояние. Специалисти на "ВиК" има на мястото, очаква се да пристигне областният управител на Видин и служители на "Пожарна безопасност и защита на населението".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване