03/13/16 15:49
(http://www.klassa.bg/)

В Библията пише за 4 конника на Апокалипсиса... Известни са вече първите трима...

 Четирите конника на Апокалипсиса са описани в последната книга от Новия завет в Библията, наречена Откровение на Йоана от Исус Христос в частта 6:1-8. В главата се разказва за книга или свитък в Божията дясна ръка, който е подпечатан със седем печата. Божият Агнец, тоест Исус Христос, отваря първите четири от печатите, при което се появяват четири конника: бял, червен, черен и блед. Според Християнската есхатология тези четири конника на Апокалипсиса са предвестници на Страшния съд.

Според различни теологични анализи, почти безспорно може да се приеме, че белият конник е Исус Христос. За останалите обаче няма твърди кандидати, и не се знае кои ще са, нито как ще изглеждат. В този смисъл, тримата български кандидати са напълно адекватни и пълноправни.

Те отговарят на най-важното условие - да представляват вид наказание. Християните възприемат Четирите конника като знамение за Голямата скръб, в която мнозина ще умрат. Четирите конника са първите от печатите, които са серия от наказания. След това има още 3 други наказания. Това е когато Господ ще съди Земята и дава възможност на хората да се покаят, за да бъдат спасени преди да умрат.

Дали комунизмът е спасението, или антикомунизмът, това не е ясно. Възможно е конниците както да носят спасение, така да носят и изпитание и проверка. Нищо не е сигурно. Всеки трябва да направи своя избор, и от него ще зависи спасението му. Изборът дали да следвате тези 3 кандидат-конници, е изцяло Ваш..

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване