03/13/16 07:04
(http://www.klassa.bg/)

За 56-ти път Русе стана столица на музиката

 За 56-ти път Русе стана музикална столица със старта на престижния международен фестивал „Мартенски мудикални дни”. В петък вечерта в Доходното здание Симфоничният оркестър на Държавната опера в Пловдив с диригент Емил Табаков и солист Минчо Минчев (цигулка) откри форума, в който тази година ще се включат над 680 изпълнители от 14 държави.

Днес за първи път у нас ще гостува един от най-добрите барокови оркестри в света "Academy of Ancient Music" с диригент именития Павло Безносюк. В неделя на фестивалната сцена ще се изяви Румънският национален симфоничен оркестър, който участва за втори път в „Мартенски музикални дни”.

Във фестивалната програма са предвидени над 40 събития, от които 13 международни продукции, една оперна премиера, 12 ансамблови програми, рецитали и джаз концерт. За меломаните ще има 10 симфонични концерта, майсторски класове по пиано, цигулка и ударни инструменти, както и шест събития в съпътстващата програма.

56-ото издание на „Мартенски музикални дни” ще продължи до 27 март, когато ще бъде финалният концерт. Той ще е на Русенската филхармония под диригентството на Найден Тодоров и солисти Волфганг Давид и Мария Цветкова. Те ще изпълнят за първи път у нас вълнуващо произведение, написано специално за английската кралица.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване