03/13/16 15:45
(http://www.klassa.bg/)

Затвор за снимка от казармата с петолъчка... забраняват "Тютюн" на Димитър Димов и Димитър Талев

 Затвор грози хиляди български мъже, които са отслужили казармата по времето на социализма, и имат снимка с войнишкото кепе с червена петолъчка. Това ще стане, ако се приеме идеята на 3-та, известни като "психо-десни" - Мартин Димитров, Методи Андреев и Петър Славов, за криминализация на пропагандата на комунизъм. В случай че подобна снимка бъде показана по-масово, или например някой си я е качил във Фейсбук, той отива в затвора. Човекът на снимката е с комунистически символ на главата си, и пропагандира въпросната идеология. По принцип, шапките на войниците от комунизма бяха или с петолъчки, или със стария български герб, на който също най-отгоре има петолъчка. На герба е изписана и историческата година 1944, редом с 681-ва. Началото на комунизма е равно на основаването на държавата. Пропаганда като по учебник. Затвор.

Заплахата се отнася и до всеки, който някога е носил фланелка с "Че Гевара" или например с надписа "СССР", и тази снимка остане в Мрежата, след като забраната влезе в сила. Между другото, с цел шега, преди време така са се снимали и някои от "Протестна мрежа", и снимките им са из целия Интернет, невъзможни да се махнат. След влизане в сила на закона, и тези хора осъществяват пропаганда на комунизма. От самата "Протестна мрежа" подкрепят "психо-десните".

След приемане на закона, под цензура ще попаднат поне 90% от филмовите продукции и книгите от този период. Във всички тях има някакъв елемент на пропаганда. Често пъти дори авторите са заставяни да въвеждат такъв елемент, било е задължително. В книгата "Тютюн" например, след 9 септември са въведени сериозни елементи на комунистическа пропаганда. Тази версия, която реално е по-разпространена, и я има в хиляди домашни библиотеки, ще стане забранена. Авторът не се е отрекъл от нито една от двете версии на романа си, но едната ще остане забранена. Също забрана ще удари и последната част на тетралогията за Македония на Димитър Талев. Там вече се появява социалистическото движение.

Изобщо няма нужда да говорим, че гори филмът "На всеки километър", и бъдещите поколения няма да могат законно да гледат Митко Бомбата и майор Деянов.

Подобен тип репресии до момента никъде в света не се е случвал. Например има забрани на нацизма, но няма осъдени за това, че имат снимка с нацистка униформа, защото някога си са служили във Вермахта. Българските "психо-десни" ще влязат в "Гинес", ако прокарат идеите си...

ГН

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване