03/13/16 17:06
(http://pik.bg)

Миков изригна: Антикомунистите у нас са като "Ислямска държава"

Миков изригна: Антикомунистите у нас са като "Ислямска държава"

Лидерът на БСП Михаил Миков сравни антикомунистите у нас с „Ислямска държава”. "Струва ми се, че е доста примитивно да рушиш паметници, защото били построение в даден период. Това много напомня на онези действия, които „Ислямска държава” реализираше в завладени от нея територии. Онези са крайно увлечени в исляма, а нашите тук – в антикомунизма", заявява Миков пред веделния пленум на партията.

В доклада си той отдели внимание „на опитите за подмяна на историята в периода 1944 – 1989 г.”, давайки за пример антикомунистическа пропаганда по всички възможни канали – „инициативи на народни представители за разрушаване на паметници, инициативи за безумни законодателни решения, да не говорим за здравеопазването, за образованието, за доходите на хората или за това как се развива потреблението и икономиката в България”.

По думите му всичко това цели премахване на обществената памет за един период и епоха, за които хората таят все по-голяма носталгия и не защото паметниците са от тогава, а защото те си спомнят и могат да предадат какво беше образованието, здравеопазването, как се развиваше България, икономиката й, как растеше нацията.

Според Миков смисълът на тази пропаганда е, че има страх на управляващите от знанието за миналото, защото миналото доказва, че много от нещата, които социалистите отстояват днес, са били възможни тогава.

„Никой не иска да мислим ретро, никой не изпитва носталгия, но има модели и решения в България, които са били прилагани, модели и решения, които показват една много по-засилена роля на държавата, но не само като регулатор, а и като участник в икономическите процеси”, коментира още червеният лидер.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване