03/13/16 11:49
(http://www.dnevnik.bg/)

Срокът за общественото обсъждане по Закона за туризма е удължен с две седмици


Поради големия обществен интерес и за да бъде намерен баланс в направените предложения, както и за да бъдат прецизирани отделните текстове, общественото обсъждане по Проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма ще бъде удължено с две седмици и ще продължи до 28 март 2016 г, съобщи пресцентъра на Министерството на туризма. Решението е на министър Николина Ангелкова.

Както "Дневник" писа, нови разпоредби в закона предвиждат забрана на всякакви форми на бивакуване, поставяне на палатки, каравани или кемпери на цялата територия на страната, извън къмпингите. В информацията до медиите от министерството на туризма се посочва, че към момента никое от направените предложения не е окончателно, а мнения по тях могат да бъдат направени с изпращане на e-mail на адрес: d.petrova@tourism.government.bg.

Паралелно с това екипът на Министерството на туризма се ангажира да обсъди всяко едно от направените предложения, както и да продължи срещите с всички заинтересовани страни. През идващата седмица на подобно обсъждане щели да бъдат поканени и представители на екологични организации с цел да се дискутират правилата за къмпингуване, които да бъдат заложени в бъдещия нормативен документ, както и предложенията в чл. 207а, с които се прецизират глобите и наказанията за къмпингуване или разполагане на палатка, каравана или кемпер извън определените за целта места.

От министерството поемат ангажимент че всички текстове, по които не бъде постигнат консенсус, ще отпаднат и няма да бъдат предлагани за окончателно обсъждане в Министерски съвет и Народното събрание.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване