03/13/16 17:39
(http://www.klassa.bg/)

Стоянка Мутафова ексклузивно : Д-р Даскалов ми върна очите, чувствам се пак на 40

 94-годишната жива легенда на родния театър Стоянка Мутафова се подмлади с 50 години! На 1 март гениалната ни комедийна актриса оперира пердето и на лявото си око. За предстоящата интервенция „ШОУ” съобщи месеци преди това. В клиниката й вързаха мартеничка, а д-р Веселин Даскалов лично надзирава леглото на ВИП-пациентката си след като извършил операцията.
Любимият лекар на комедийната прима положил специални усилия да я успокои и да й вдъхне увереност, че всичко ще е наред. Както беше и при операцията на дясното око на Мутафова преди Коледа, пациентите посрещнали звездата с аплодисменти, а колежката й Адриана Андреева и дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки се грижели да не й липсва нищо в трудния момент. 

Седмица след операцията Стоянка Мутафова се съгласи да сподели единствено с читателите на в. „ШОУ” 

как се чувства след тежкия маратон

през последните месеци. „Д-р Даскалов ме върна в младостта! Върна ми очите, не знам как се благодари за такова нещо! Страхувах се, не смеех да се реша, но той ме убеди и ето, че и второто ми око оперира и се чувствам като на 40. Много ми липсва четенето! 

През последните 20 години книга не съм отворила. Сценариите ми ги увеличават, правят огромни буквите, за да мога да чета. Ставаха големи почти като на афиш и ползвах лупа. 

Сега трябва да сложа и подходящи очила и дано да мога пак да чета нормално както преди”, споделя пред „ШОУ” комедиантка №1.

Между двете операции любимката на много поколения направи кратко турне в Германия със спектакъла „Госпожа Стихийно бедствие”, организирано от мениджърката Петя Романова. Освен в Берлин, актрисата се вихри на сцените в Мюнхен и в Нюрнберг. Дъщеря й Муки раздала на почитателите на майка си своята книга, посветена на нея.

И сега, седмица след операцията, Стояна се качва пак на сцената със спектакъла „Госпожа Стихийно бедствие”, а ден по-късно пътува за Бургас със спектакъла „Столетие мое”. „Живот и здраве на 14 април ще летя за Швейцария, 

защото съм поканена от емигрантите

в Цюрих да играя „Безумната лейди Джули”, разкрива Мутафова. 

„Безумно ще бъде притеснението ми. Майка ми трябва вече повече да се щади, това не е шега работа, не трябва да стига до преумора, колкото и в добра форма да е”, коментира дъщеря й Муки.



09_Stoyanka_Mutafova_11.jpgОтказа ролята на баба Гицка

Наскоро Стоянка отказала на Славчо Пеев да играе култовата баба Гицка в постановката му на „Големанов” в Дупнишкия драматичен театър, на който той е директор. 

В централната роля е Ивайло Калоянчев. „Големанов” е емблематична постановка на непрежалимия съпруг на Мутафова, Нейчо Попов, и се е играла 10 години в Сатиричния театър. 

В ролята на Големанов тогава е Георги Калоянчев, а Мутафова е 40-годишна и прави незабравимия образ на баба Гицка. 

Валерия КАЛЧЕВА

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване