03/14/16 14:21
(http://pik.bg)

Англичаните отново купуват, но не търсят къщи, а поляни за кемпери и каравани

Англичаните отново купуват, но не търсят къщи, а поляни за кемпери и каравани

След като финансовата криза удари англичаните у нас, много от тях продадоха или направо зарязаха българските си къщи и имоти и се прибраха в родината си. 

От известно време обаче се наблюдава нов интерес от страна на британците към имоти в търновските села. Този път обаче чужденците търсели да купуват не къщи, а само празни места: дворове, ливади и поляни, както във, така и извън селото. На селските кметове те обяснили, че не им трябва къща, защото пътуват и къмпингуват в кемпери и каравани. Трябвало им само малко местенце, където да спрат превозните си средства и да се установят. Освен това цените на празните парцели и дворни места били няколко пъти по-евтини от тези на една къща, пък макар и стара и порутена.

В някои от сайтовете за недвижими имоти цените на парцели от по около един декар в села на десетина километра от град Елена започват от 1000 лв. и стигат до 3 – 4 хил. евро. Не на последно място празният парцел не изисква почти никакви средства и харчове за поддръжката си. В най-лошия случай е необходима само една дървена ограда, но и без нея спокойно може, обяснявали „новите българи”.

Наред с втората вълна англичани, които са напът да се завърнат в България, интерес към имоти в Търновско проявявали и руснаци и все повече румънци. Това е и причината някои от агенциите за недвижими имоти във Велико Търново да обявят, че търсят брокери с разговорен румънски език.

Северните ни съседи обаче били по-придирчиви и използвали и най-малкото разминаване между обявеното в офертата и реалното състояние на имота, за да се пазарят с часове за смъкване на цената. За разлика от тях братушките не били толкова взискателни. Те просто искали да си вложат парите в нещо сигурно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване