03/14/16 10:11
(http://pik.bg)

Арестуваха обирджия от „Люлинска банда” за закани към полицаи

Арестуваха обирджия от „Люлинска банда” за закани към полицаи

Арестуваха един от топбандитите на Кюстендил. 36-годишният Петър Григоров от близкото до областния център с. Долна Гращица е възпрепятствал полицейска проверка, свързана с изясняване на факти и обстоятелства, свързани с извършена домова кражба.

Григоров е задържан за 24 часа в ареста на РУП - Кюстендил, казаха от полицията. Причината за задържането са отправени обиди и закани за саморазправа към двама служителите на МВР, изпратени да разпитат Григоров.

36-годишният Петър Григоров е прочут в Кюстендилско като част от т.нар. „Люлинска банда”, опитала се да обере „Асет банк” в Кюстендил преди години. След като бе задържан и съден заради неуспелия банков обир, Григоров излежа 8 месеца за обира.

Втората му присъда е за  системно незачитане на обществения ред по три обвинения за хулигански прояви за времето от 14 юли до 15 септември 2013 г.

В обвинителния акт срещу Григоров е записано, че по време на първата му проява в дискотека „Джулиани” в Кюстендил, както и на ул. „Любен Каравелов” той е действал заедно с двама свои приятели и съучастници - Крум Илиев и Васил Василев, и двамата от Кюстендил. Тримата са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянията им се отличават с изключителна дързост и цинизъм и са извършени в условията на опасен рецидив. Григоров ругал, псувал и нанесъл удари с ръце на Мартин Захариев, размахвайки срещу него мачете.

Вследствие на хулиганската проява на Григоров Мартин е със срязано сухожилие на едната ръка, а разправията между Петър Григоров и приятелчетата му е записана от видеокамерите на дискотеката. 

Само два месеца по-късно, на 15 септември около 2.30 часа призори, Григоров се скарал, а след това се сбил с Венцислав Василев, като го заплашил с убийство: „Сега ще ти е... майката, ще те заколя”. Изплашеният Венцислав и компанията, за да избягат от Григоров, набързо се качили в едно такси и се насочили към домовете си.

Колата с бегълците обаче била спряна от Григоров на ул. „Любен Каравелов”, а таксиметровият шофьор бил принуден да спре автомобила. Григоров разпоредил на шофьора „да не мърда никъде, да не кара”. Пътниците слезли от колата, но докато бягали, Григоров се опитал да ги прегази с автомобила си. Качил се на тротоара и карал срещу тях.

За това престъпление Григоров получи присъда от пет месеца лишаване от свобода.

Паметливи припомниха, че екшъните с коли са любими на Григоров. През 2007 година той е осъден за това, че на 26 декември около 14.00 ч. на кръстовището на ул. „Раковска” и ул. „Цар Симеон” в Кюстендил е произвел три изстрела със сигнален газов пистолет в предна лява врата на спрял при светофарната уредба на кръстовището лек автомобил „Мерцедес С-500”. Тогава след споразумение Григоров получи наказание пробация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване