03/14/16 15:12
(http://www.dnevnik.bg/)

Бойко Борисов нареди ГЕРБ да отмени забраната за къмпингуване


От ГЕРБ спешно ще инициират отмяна на забраната за къмпингуване в зона А по Черноморското крайбрежие две седмици след гласуването й на второ четене в парламента (на 1 март).

Това се случва след разпореждане на премиера Бойко Борисов, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет в понеделник, броени часове преди Национален протест в шест града в страната тази вечер.

Отмяната ще стане чрез изготвянето на нови поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които депутати от партията ще внесат в сряда – първия работен ден на Народното събрание тази седмица. Текстовете ще бъдат разработени в най-кратки срокове, обещават от кабинета.

Така на практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от министър-председателя и Министерския съвет на 30.12.2015 г., уточняват от пресцентъра.

Точно спорната поправка обаче беше внесена между първо и второ четене като предложение на група депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок – начело с Найден Зеленогроски (от РБ) и Ирена Коцева, и мина без никакъв дебат в регионалната комисия, а впоследствие беше гласувана окончателно и в пленарна зала (докладът от гласуването на законопроекта).

В петък "Дневник" съобщи и за подготвяни поправки в Закона за туризма, предлагащи тотална забрана на всички форми на бивакуване по територията на страната. Последва нова вълна от протести и заявка на президента, че ще сезира Конституционния съд.

"Разпоредих спешни действия от страна на парламентарната група на ГЕРБ за отмяна на спорните текстове от закона, които забраняват палатките и къмпингуването. Още вчера заявих, че ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите ни са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене на закона", обяснява Борисов, цитиран от пресцентъра.

Борисов уточнява, че той е за установяване на правила и регулации и споделя мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване