03/14/16 08:54
(http://www.dnevnik.bg/)

КАТ ще предлага плащане на глоби и справки по електронен път


До края на месеца плащането на глобите към КАТ ще може да става по електронен път, каза днес по Би Ти Ви началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски. Той допълни, че с пускането на няколко електронни услуги на МВР ще може дистанционно да се прави и проверка дали водачите имат неплатени глоби.

Предвижда се без посещение на полицейско управление, да може да се подадат също заявления за подновяване на лична карта, шофьорска книжка или паспорт. Общо 34 ще са електронните услуги, които МВР ще предлага, уточнява в днешния си брой вестник "Сега". Изданието уточнява, че повече от тях ще са достъпни срещу електронен подпис и няма да могат да се ползват от широк кръг потребители.

В отговор на въпрос, комисар Рановски обяви, че глоба за пътно нарушение по видеозапис може да бъде наложена. За целта, този, който го е заснел, трябва да подаде сигнал в КАТ и да се подпише като свидетел на акта.

Началникът на пътните полицаи в страната обяви, че неговите подчинение неколкократно са получили указания да санкционират най-нетолерантните водачи на пътя. Рановски допълни, че продължава и акцията срещу нарушения на пътя, извършвани от кортежи с охранители.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване