03/14/16 16:55
(http://pik.bg)

Манастири влизат в туристическия бизнес и вече печелят стабилно

Манастири влизат в туристическия бизнес и вече печелят стабилно

Няколко местни манастира влязоха стабилно в туристическия бизнес и вече се радват на приходи от посетители. В крак с времето повечето са си направили даже специални сайтове с екстрите, които предлагат, и цените за посетители, пише "Борба".

Нощувка в построения през далечната 1350 година Килифаревски манастир излиза 8 или 10 лева, като някогашното средище на Търновската книжовна школа може да приюти групи до 35 човека.
„Няма проблем, заповядайте, ако искате, можем да ви приготвим и храна”, отговаря любезен глас на посочения телефон и допълва, че няма пречка да се купонясва в светата обител, стига да не се надува силно музиката. За посетителите са предвидени и забавления, като риболов и разходки по няколко основни маршрута.

В туристическия бизнес се включва и емблематичният манастир „Свети Николай Чудотворец” в Арбанаси. Стаите тук са рекламирани като „единични и двойни с удобен санитарен възел”. Малки помещения със старинни мебели, напомнящи за уединението, което всеки търси, приютявайки се в светата обител.

Светата обител е изготвила и свои рекламни брошури, в които се казва, че тук са отсядали многократно цар Фердинанд и Борис Трети. За туристите се предлага обиколка в манастирския музей, в който са превърнати стаите на двамата български монарси, които са запазени в автентичен вид. Цените обаче са в пъти по-високи от тези в Килифаревския манастир.

Туристи приема и Къриновския манастир, който примамва туристите с Яязмото в сами двор и топла механа. Някои от стаите в светата обител са луксозно обзаведени и могат да си съперничат с някои от най-добрите великотърновски хотели

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване