03/14/16 06:52
(http://www.klassa.bg/)

Москва се отказва от френските двигатели за Sukhoi Superjet 100

 Москва е на път да се откаже да монтира на пътническите самолети Sukhoi Superjet 100 двигателите, произвеждани съвместно с фирмата PowerJet, съобщава „Прайм”. Идеята се лансира за втори път след август миналата година от вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин. Намерението е импортните мотори да бъдат замени от руските ПД-14, които сега се разработват и трябва да бъдат внедрени в производство в авиозаводите в Перм.

PowerJet е съвместно дружество на френската компания Snecma и руското научно-производствено обединение „Сатурн”. Смесената фирма се занимава с производството на двигателите SaM146, по френска технология и с вносни части.

Разработката на Sukhoi Superjet 100 е дело на ЗАО „Граждански самолети Сухой“ с чуждестранен капитал и техническата помощ на Boeing. Авиониката е разработена от френската компания Thales, системата за управление е Liebherr, двигателят - PowerJet.

Проектиран е в 2 варианта - за превоз на 75 и на 95 пасажери на разстояние до 4400 км. Новият самолет трябва да да замени вече остарелите „Ту-134“ и „Як-42“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване