03/14/16 14:57
(http://pik.bg)

Немска фондация ще финансира ремонт в горнооряховската педиатрия

Немска фондация ще финансира ремонт в горнооряховската педиатрия

Санитарното помещение на детското отделение при МБАЛ „Св. Иван Рилски” ще бъде обновено със средства от немската благотворителна фондация „Помощ за България”. Представители на организацията посетиха педиатрията в края на седмицата и заявиха своята помощ. Парите ще бъдат събрани чрез традиционен великденски базар в град Албщайн, Германия, който се провежда в последните дни на март, съобщава "Борба".

Благодетелите бяха посрещнати и разведени в педиатрията от управителя на лечебницата д-р Иван Иванов и началника на детското отделение д-р Елена Ангелова. Малките пациенти, с които се срещаха, бяха зарадвани с лакомства и получиха пожелания за бързо оздравяване.

Над 18 години фондация „Помощ за България” помага на български здравни заведения и социални домове. Това не е първото идване на представителите й в Горна Оряховица, разказа ръководителят на организацията Юрген Мюлер, който от 1997 г. работи на територията на България. Фондацията си сътрудничи и с друга благотворителна организация „Децата се нуждаят от свобода”, дейността на която е насочена основно към децата в неравностойно положение. През годините те организират много благотворителни концерти и базари, а събраните средства от тях са насочени в помощ на децата

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване