03/14/16 06:28
(http://radiomilena.com/)

Полицаите – отново на протест

Полицаите отново излизат на протест. Причината е намеренията за орязване на социалните им придобивки. Тази вечер в Пловдив, Кърджали и Плевен служителите на реда ще протестират срещу готвените промени в Закона за МВР. Служителите на реда в Пловдив се готвят след 18:30 ч. да направят флашмоб на кръстовището на “Чифте баня”. За утре в Пловдив са насрочили шествие по улиците “Райко Даскалов” и “Княз Александър Първи”.

Основното им недоволство е срещу орязването на отпуските и други социални привилегии.
Преди дни протести имаше и във Варна и Бургас. По данни на синдикатите обаче резултат засега няма.
Очакванията на синдикалистите са в протестните шествия освен служители на МВР, да се включат от Гранична полиция и Пожарната. Протестните шествия са част от подготовка на униформените за нови предупредителни протести.

Всеки един протест е притеснителен, защото с него хората изразяват натрупани проблеми, заяви в събота председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Затова и като председател на вътрешната комисия, заедно с колегите и от опозицията, и от управляващото мнозинство, ще направим един обществен дебат за законодателните промени, които са внесени в българския парламент, и в диалог и със синдикалните организации, с професионалното и политическото ръководство, аз съм убеден, че парламентът може да посредничи за намаляване на това напрежение, да създадем един работещ диалог, защото и министър Бъчварова полага максимални усилия, за да може действително да отговори на очакванията на полицаите, коментира Цветанов.

Преди дни министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви, че ще иска още пари и още 4000 полицаи. “Много е трудно в тези условия да се работи. И ресурсите и числеността на състава не са достатъчни. Не достигат повече от 3-4 хиляди полицаи, но ние нямаме бюджет за тях”, цитира Кросс. Министър Бъчварова допълни, че малкият бюджет на МВР е хроничен проблем.

Публикувана на 03/14/16 06:28 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/PL2TNVo10dA/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване