03/14/16 07:54
(http://pik.bg)

Продължава проверката на етичната комисия към ВСС за твърденията за корупция на Бойко Атанасов

Продължава проверката на етичната комисия към ВСС за твърденията за корупция на Бойко Атанасов

Етичната комисия към ВСС продължава проверката по твърденията на столичния следовател Бойко Атанасов. Миналата седмица след 7-часово заседание, Комисията по „Професионална етика и превенция на корупцията” не излезе с окончателно решение във връзка с твърденията на следователя в Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов за нарушаване на принципа за случайно разпределение на делата и други нередности в дейността на съдебната институция.

По време на своето изслушване следовател Бойко Атанасов призова всеки един прокурор или следовател от СГП, върху когото е упражняван натиск, да оповести това публично. В подкрепа на твърденията за липса на случайно разпределение на делата, той посочи делото срещу отстранения председател на Софийски градски съд Владимира Янева. Според Атанасов Сотир Цацаров не изпълнява системно задълженията си, откакто е главен прокурор. Той настоя пред Комисията да бъде изслушан и административния ръководител на Софийска градска прокуратура. 

С публично оповестено писмо магистратите от Софийска градска прокуратура изразиха несъгласие с твърденията на колегата си Атанасов и поискаха да присъстват на изслушването му. Всички те се противопоставиха на твърденията му и посочиха, че всички сектори на следствения отдел функционират нормално, въпреки натовареността и големият обществен интерес на делата, по които работят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване