03/14/16 15:24
(http://pik.bg)

Пуснаха за саниране още 9 блока във Велико Търново

Пуснаха за саниране още 9 блока във Велико Търново

Пусната поръчка за саниране на още 9 блока във Велико Търново. Старите панелки, правени през 70-те години на миналия век, трябва да имат нов, модерен облик до 3 месеца от подписването на договорите с изпълнителите, които ще станат ясни до края на април. В ремонтите ще се вложат над 4,5 млн. лв., а Община Велико Търново вече обяви поръчката за избор на изпълнители.

Обновяването на блоковете на ул. „Плиска“ N 1, 3 и 5 в старата столица ще е за над 1, 9 млн. лв., като обитателите няма да дадат нито стотинка, а всички средства са по програмата.

Сградите ще получат нова изолация, пълен ремонт на покривите, хидроизолация и ремонт на терасите, както и подмяна на дограмата. Предстои и измазване, шпакловане и боядисване на общите части на блоковете, нови настилки около сградите и отводняване.

1,1 млн. ще струва пълната реконструкция на три блока на ул. „Краков“ N 2. Сградите са правени през далечната 1972 година и са на по 6 етажа. Общината е обявила поръчка на стойност 852 хил. лв. и за блок на ул. „Генерал Иван Сарафов“ 5. Търсят се и изпълнители за сгради на ул. „Драган Цончев“ 23 и „Ален мак“ 1, а стойността на реконструкциите за всеки от тях надхвърля 690 хил. лв.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване