03/14/16 15:58
(http://pik.bg)

Свлачище затрупа пътя за ВЕЦ ”Сестримо”

Свлачище затрупа пътя за ВЕЦ ”Сестримо”

Срутване на земна маса е станало причина частично да бъде прекъснат пътя към водно-електрическата централа” Сестримо” край едноименното село в община Белово, пише „Монитор”.

Сигналът за активизиралото се свлачище в района на старата кметска сграда е бил получен в неделя вечерта в 19,29 часа в оперативния център при Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението. Веднага на място са били изпратени един пожарен автомобил с 2-ма служители и началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението в Белово”.

Когато пристигнали в района на свлачището екипите установили, че от скалистия хълм са се свлекли около 4 дка земна маса, опряла до две жилищни сгради. Няма пострадали или загинали хора. На мястото на произшествието е била сформирана комисия от служители на Община Белово, екип на EVN и автопатрул от местното Районно управление на полицията. Цял ден днес се работи с тежка инженерна техника за отвеждане на дъждовните води в река Крива река.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване