03/14/16 06:45
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: Никой не иска предсрочни избори

 „Мнозина говорят за предрочни избори, но никой не ги иска. Ние няма да поставим партийните пред националните интереси!Не можем да си позволим изпадане на страната в едно тримесечна апатия!“. Това заяви на среща с актива на ГЕРБ в Старозагорска област зам.-шефът на партията Цветан Цветанов. Той категорично отхвърли възможността за предсрачни парламентарни избори, като уточни, че в момента най-голяма полза от подобно развитие има ГЕРБ, но никога няма да ги предизвика.

„Твърденията от страна на някои наши коалициоинни партньори, че имам разногласия с вицепремиера Бъчварова е една добра опорна точка за човек, който държи да бъде забелязан. Изричаш една лъжа и я повтаряш многократно, за да бъдат задавани въпроси от медиите.Тезата е несъстоятелна, моите отговорности като председател на парламентарната група са много по-големи. Учуден съм , че някои хора, например от ДСБ, хем стоят в изпълнителната власт хем твърдят, че са опозиция“, заяви още Цветанов.

Той призна, че за да формират стабилно парламентарно мнозинство се налага да бъдат правени много компромиси в различни посоки. Сред тях Цветанов посочи и приетото на първо четене задължително участие в изборите. Предложението е на Патриотичния фронт, припомни той, приети са 11 от общо 14-те предложения за промени в Изборния кодекс, от ГЕРБ очаквали обратен жест за други закони.

„Поели сме определен ангажимент пред избирателите и не можем да си позволим навлизането в една политически опасна за страната спирала.

При потенциалните заплахи от бежанския поток, при политическа нестабилност в съседни държави това ще има твърде тежки последствия както за общините и регионите така и за страната като цяло!“, настоя Цветанов, но отказа да заяви личното си отношение към темата за задължителното гласуване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване