03/15/16 07:20
(http://www.dnevnik.bg/)

"Мега вторникът" на изборите в САЩ може да осигури победата на Тръмп


Днес в САЩ се провеждат първични избори в пет щата – Флорида, Илинойс, Мисури, Северна Каролина и Охайо.

Това е така нареченият "мега вторник" - изборната дата, на която претендентите могат да спечелят най-много делегати, като изключим "супер вторника", който бе на 1 март и в който гласуваха 14 щата.

Освен това гласоподавателите в тези щати са по-умерени, което прави конкуренцията по-непредвидима.

Доналд Тръмп е фаворит във Флорида и Охайо и ако успее да спечели изборите там, това ще улесни много пътя му към номинацията на републиканците, отбелязва NPR. Флорида е родният щат на Марко Рубио и от представянето му там зависи участието му в надпреварата занапред.

В Охайо кампанията на Рубио поиска привържениците ѝ да гласуват за губернатора Джон Касич (родом от щата), за да спрат Тръмп. Атаката срещу милиардера започна с остри изказвания на Мит Ромни и Джон Маккейн.

Ромни директно призова избирателите от щатите, където предстоят първични избори и партийни събрания, да спрат похода на нюйоркчанина към изборите за президентския пост на 8 ноември.
"Ще ви кажа какво знам. Доналд Тръмп е менте, измама", каза Ромни, който бе кандидатът за президент на републиканците през 2012г. "Той се отнася към членове на американското общество като към тъпаци. Той получава безпроблемен поход към Белия дом, а ние получаваме само куп проблеми."

Джон Маккейн, кандидат на републиканците срещу Обама през 2008г., се включи с думите "споделям загрижеността на моя приятел Мит Ромни за Доналд Тръмп. Аз също смятам, че Тръмп е неинформиран и наистина опасен в изявленията си по въпроси на националната сигурност, както заявиха 65 републиканци с лидерски позиции в сектора на отбраната и външната политика."
Bernie Sanders is lying when he says his disruptors aren't told to go to my events. Be careful Bernie, or my supporters will go to yours!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 13, 2016


Миналата седмица Тръмп прекрати свой предизборен митинг в Чикаго заради избухнали сблъсъци между противниците и привържениците му. Бизнесменът хвърли вината върху сенатор Бърни Сандърс.

Хилъри Клинтън остава фаворит за номинацията на демократите въпреки изненадваща победа на Бърни Сандърс в Мичиган. Ако понесе още една загуба от него, тя ще започне да изглежда уязвима, пише медията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване