03/15/16 12:43
(http://pik.bg)

Не е открита бомба в Съдебната палата в Пловдив

Не е открита бомба в Съдебната палата в Пловдив

Съдебната палата в Пловдив вече е отворена, след като сигнал за бомба прекъсна за кратко работата на съдиите около 10 часа.

След извършената проверка на сградата не е установено наличието на взривно устройство. Сигналът бе подаден от мъж, в 9 часа днес, на един от телефоните в съда. Фалшивият сигнал наложи да бъде спряна работата по няколко дела. Заради анонимното обаждане беше отложено и разглеждането от Апелативния съд на протеста на прокуратурата в Пазарджик срещу определението на Окръжния съд в града за пускането под парична гаранция на 27-годишния Иван Янакиев, прегазил с автомобила си 70-годишния Никола Лазаров в края на миналата година. Вследствие на инцидента възрастният мъж почина.

Вчера жители на Пазарджик протестираха пред сградата на Съдебната палата в града срещу освобождаването на Янакиев.

Днес синовете на починалия отново заявиха, че обвиняемият е системен нарушител на пътя и трябва да е в ареста. Адвокатът му Христо Мишев каза от своя страна, че не трябва съдът да работи под уличен натиск. Той обяви, че ще настоява за мярка "неотклонение домашен арест" за клиента си, защото имал бизнес, който щял да пострада.

Междувременно двете страни по делото, които изчакваха началото на заседанието на Пловдивския апелативен съд, се обявиха взаимно за подадения сигнал за поставено взривно устройство. До минути ще започне и заседанието.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване