03/15/16 12:32
(http://pik.bg)

Ненчев внася до дни 3 проекта в МС за армията

Ненчев внася до дни 3 проекта в МС за армията

Няма никакво забавяне от наша страна. Както проектът за многоцелевия самолет, така и проектът за двата патрулни кораба и разбира се машините за Сухопътни войски, от които имаме изключително голяма нужда, ще бъдат внесени в следващите няколко дни в Министерски съвет. Това каза военният министър Николай Ненчев.

Проектите трябва да бъдат одобрени на финала и от Народното събрание, защото те са за над 100 млн. лв. Николай Ненчев участва в международната конференция на тема „Въоръжение и екипировка на Сухопътните войски за изпълнение на целите на способности и за националната отбрана”. На нея военният министър призна, че остава длъжник на Сухопътни войски.

За машините за Сухопътни войски командирът им генерал-майор Андрей Боцев обясни, че става въпрос за около 250 машини – бойна бронирана и спомагателна машини за три батальонни групи. По първоначални прогнозни цени проектът е за 1 млрд. лв., които ще се изплащат за 6-7 години в зависимост от финансовата рамка. На въпрос за това какво се случва по прекратената поръчка по рамковото споразумение за доставката на парашути, Ненчев каза, че е разпоредил и са били извършени няколко проверки със съответните констатации.

“Вчера имах разговор с г-н Цанов. Настоях да излезе в неплатен отпуск. Възлагам проверка на Инспектората – днес имам среща с председателя на Сметната палата – ще поискам пълна и обстоятелствена проверка, не само по тази поръчка, а и всички поръчки, които са се случили през последните години”, каза военния министър. Не можа да каже колко са поръчките в дирекцията на Венислав Цанов, каза, че очаква още веднъж да бъде направена обстоятелствена проверка и в този смисъл настоял Цанов да не е на работното си място, за да не препятства под каквато и да е форма и да няма никакво съмнение, че тази проверка ще бъде извършена съобразно законодателството от една страна, без да се оказва каквото и да е въздействие върху комисията.

“Ще бъда абсолютно безкомпромисен и при най-малките нарушения”, заяви Ненчев. Попитан дали освен Инспектората и военна прокуратура, проверява договорите, подписвани от “Отбранителна аквизиция”, министърът каза: Имаше интерес от някои от поръчките. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване