03/15/16 13:15
(http://pik.bg)

Новите мобилни процесори на Qualcomm ще поддържат виртуална реалност

Новите мобилни процесори на Qualcomm ще поддържат виртуална реалност

Qualcomm е поредният голям производител в индустрията, който вижда голямо бъдеще в технологиите за виртуална реалност и смятат да ускорят навлизането на повече подобно съдържание за мобилните ни устройства. За целта компанията смята да представи специален инструмент с разработчиците, които да се възползват максимално от нея и мощта на нейните бъдещи процесори за смартфони. Qualcomm смятат да работят в тясно сътрудничество, за да превърнат този проект в реалност и също ниската консумация на енергия да продължи да бъде водещо предимство на чиповете Snapdragon, информира AndroidCentral. 

Новият SDK инструмент на компанията ще включи поддръжка за всички функционалности, които те биха използвали в своите бъдещи мобилни приложения като например DSP Sensor, бързо движение на фотони, VR наслояване и управление на енергията. Според първоначалните данни той ще е готов и ще бъде качен в публичен домейн в интернет до края на второто тримесечие на настоящата година. Qualcomm ще им позволят да използват и опция за стереоскопично възпроизвеждане на кадрите с включена опция за корекция на обектива, която включва и триизмерно бинокулярно видео. 

Бъдещите мобилни процесори на компанията ще поддържат и много от иновативните ѝ технологии като Symphony System Manager, Snapdragon Sense Core, Hexagon DSP и др. Благодарение на тях разработчиците ще могат да редуцират с до 50% латентността на кадрите при конвертирането им във виртуален формат, но също така ще се подобри качеството на картината и яркостта на цветовете. Oстава само да видим колко време ще е необходимо на тази технология да предизвика следващата голяма революция в индустрията и пазара на мобилни устройства. 

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване