03/15/16 05:24
(http://www.klassa.bg/)

Путин е провел телефонни преговори с Обама след решението си да изведе руските войски от Сирия

 Президентът на Русия Владимир Путин е провел телефонни преговори с Барак Обама след решението си да изведе руските войски от Сирия, което беше съобщено преди часове.
„Президентът на Русия информира Обама, че след изпълнението на основните задачи, поставени пред руските въоръжени сили в борбата срещу международния тероризъм е било прието решение за изтеглянето от Сирия на основната част от авиацията на страната“, пише в съобщение на прес-службата на Кремъл.

В него се подчертава, че това без съмнение ще послужи за добър сигнал за всички борещи се страни и ще създаде условия за началото на реален мирен процес.  

Владимир Путин и Барак Обама отбелязали колко важна е координацията на усилията между представителите на Русия и САЩ, включително по военна линия, за съхраняване на примирието, обезпечавайки доставката на хуманитарна помощ и ефективна борба с терористите. 

Двамата лидери поддържат започващите в Женева преговори между правителството на Сирия и опозицията, според които самите сирийци трябва да определят бъдещото устройство на своята държава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване