03/15/16 16:27
(http://www.dnevnik.bg/)

Радан Кънев: Напрежение между мен и Москов няма, има между позицията му и ДСБ


"Напрежение между мен и Петър няма, напрежение между неговата политическа позиция и политическата позиция на партията му има огромно."

Това каза в интервю за "Дневник" лидерът на ДСБ Радан Кънев, попитан защо здравният министър Петър Москов, който е член на партията, не присъства на заседанието на висшия ръководен орган - Национално събрание.

Попитан какъв знак е отсъствието на Москов, Кънев каза: "На много вярна преценка на настроенията в партията. Ако теоретично попадна в неговото положение, вероятно ще направя същото." "Напрежение между мен и Петър няма, напрежение между неговата политическа позиция и политическата позиция на партията му има огромно", добави лидерът на ДСБ.

Не въпрос дали смята за редно Москов сам да се оттегли, Кънев заяви, че в партията му винаги е имало място за различни мнения.

През последните няколко седмици в медиите се появиха публикации за обтегнати отношения между Кънев и Москов, както и за настроения за изключването на здравния министър като член на формацията. През декември Москов не последва решението на ДСБ за оттеглянето на подкрепата от правителството, напусна зампредседателския пост, но остана част от актива. Двамата не се критикуват публично, като лидерът на ДСБ защитава реформите в здравеопазването.

Цялото интервю с Радан Кънев четете по-късно днес в "Дневник".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване