03/15/16 08:18
(http://pik.bg)

Учениците от скандалния клип: Изложихме се

Учениците от скандалния клип: Изложихме се

Класната, в чието присъствие ученици бяха направили клип с кючек, разясни какво точно се е случило. Вчера клипът предизвика остра дискусия и повдигна въпросът дали ртова е редно да се случва в училище. Припомняме, че той бе заснет в училище "Васил Левски" във Вълчи дол.

"Децата демонстрираха изпълнението си за деня на талантите. Това е един вид компромис от моя страна". Така тя коментира случката в ефира на БТВ. По повод обръщението към нея с "Шефе" и разговорът им на майчин език, тя каза, че е била зам.-кмет в общината и това обръщение се е наложило сред децата. Марияна Митева, директор на училището бе категорична, че в училището се говори на български език. "Говоренето на майчин език е прецедент. Въпреки това не виждам нищо лошо".

Директорката благодари, че се е обърнало внимание на всичко което прави училището и успехите, които носи. Учениците, които участваха в клипа също коментираха записа. "Ние показахме танц за талантите. В един момент някой пусна кючек и ние започнахме да играем. Изложихме се и класната и училището. Това се случи в голямото междучасие, не в час", споделиха децата, които са заснети в скандалния клип.

"Тук няма драма. Не виждам проблем. Това е елегантен и автентичен танц, а не вулгарен кючек, какъвто се танцува в елитни гимназии у нас". Това заяви лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев. "Ако това е част от стартирането на един национален дебат по проблемите в образованието, ви поздравявам". По думите му е била показана красотата на етническото разнообразие у нас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване